×

Honden zijn tekenmagneten. Enkele uren in de buitenlucht kan al genoeg zijn voor honderden beten; van teken die verschillende ziektes bij zich kunnen dragen en die klaar liggen om jouw huisdier te belagen. Voorkomen is beter dan genezen en het best behandel je het hele jaar door, want door het warmere klimaat, komen teken(ziekten) steeds vaker voor.

Je hond loopt buitenshuis het grootste risico. Sommige teken kunnen echter prima in huis of in de kennel overleven. Een tekenbeet kan nare ziektes overbrengen. De Ziekte van Lyme kennen de meeste mensen wel, maar babesiose (of piroplasmose) is óók een ziekte die door teken wordt overgebracht. Babesiose verloopt vaak dodelijk, omdat het de rode bloedcellen van je hond aanvalt. 

Controleer de vacht van je hond na elke wandeling, vooral rond de kop, oren en nek. Let goed op! Teken die nog geen bloed hebben gedronken zijn erg klein (1-5 mm). Verwijder teken zodra je ze ziet.

Teken

Meer over teken en hoe je voorkomt dat ze jouw hond ziek maken. Bekijk de Engelstalige video.

Waarom VECTRA 3D?

  • VECTRA 3D weert teken af en doodt ze. Het werkt in de vacht van je hond en teken hoeven geen bloed te drinken voor de werkzaamheid (in tegenstelling tot bijvoorbeeld anti-tekentabletten). De anti-tekenwerking duurt een maand*.
  • VECTRA 3D werkt tegen de verschillende levensstadia van de Europese tekensoorten.
  • Verwijder teken zodra je ze ziet. Doe het ook voordat je VECTRA 3D aanbrengt.
* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa

Waar kan ik VECTRA producten kopen?

Meer adviezen op onze blog!